Infants

Fisioteràpia respiratòria en pediatria

El motiu principal de les famílies per a venir a l’Inspira’t acostuma a ser l’excés de mocs. A nas, a orelles, a bronquis o a pulmons.

I des de que treballem amb mètode Buteyko, una raó de consulta també pot ser la respiració oral.

Si veus que el teu plançó té un excés de moc, no cal que corris a demanar-nos hora!! Sobretot és important que ens el portis si notes que aquest excés de moc està impedint que dormi i mengi bé. També pot ser bona idea que vingueu si l’excés de moc li provoca problemes a orelles o bé si notes que d’un temps ençà respira molt sovint per la boca.

L’Inspira’t és realment molt necessari quan hi ha acumulació de moc a nivell pulmonar.

La fisioteràpia respiratòria és un molt bon complement a la medicació, ja que les dues teràpies actuen de manera diferent i obtenen millors resultats si es sumen tots els seus efectes. En alguns casos concrets el fet d’aplicar tècniques de fisioteràpia ajudarà a poder disminuir les dosis de medicament, però no serà el nostre objectiu principal. El més important és sumar esforços per aconseguir una millora de l’estat del pacient.

Les malalties més freqüents per les que un infant pot necessitar venir per a drenar els pulmons i millorar la seva ventilació són la bronquitis, la bronquiolitis, la pneumònia, l’atelèctasi, la bronquièctasi, la fibrosi quística i malalties neuromusculars.

En infeccions recurrents…

A consulta, us anem explicant els exercicis a fer i anem introduint utensilis que us poden ajudar a mantenir els mocs dels pulmons controlats també des de casa.

Tot sovint és necessari que la fisioteràpia segueixi formant part de la vostra vida familiar fora del temps de visita, per aprofitar tot el seu potencial.

Els medicaments, per desgràcia no fan desaparèixer els mocs. La fisioteràpia respiratòria us pot ajudar a saber com mantenir-los controlats.

En casos d’asma pediàtrica, respiració oral o hipertròfia d’adenoides o cornets

A partir dels 5 anys acostumem a poder començar a aplicar exercicis del Mètode Buteyko directament amb els infants. Abans d’aquesta edat, ens acostuma a ajudar que pares i mares vagin introduint els exercicis per a ells mateixos i optimitzar la higiene nasal.

En casos d’otitis recurrents

Venir a l’Inspira’t us pot ajudar a gestionar millor l’excés de moc nasal i limitar la seva acumulació a nivell de l’oïda. Optimitzem la higiene nasal i apliquem màquines de balneoteràpia per a limitar les infeccions, les supuracions i de vegades podem ajudar a evitar operacions.

Com treballem?

Totes les fisioterapeutes treballem de la mateixa manera. La manera de treballar de l’Anna s’ha protocol·litzat en un seguit de documents que hem treballat conjuntament i que periòdicament s’actualitzen durant les reunions de l’Equip Inspira’t.

Valorem cada infant i escoltem als adults que l’acompanyen per saber quina és la millor manera de tractar-los, tant pel que fa a nivell tècnic com a nivell humà. Ens adaptem a les vostres necessitat en cada moment, tot mantenint la mirada enfocada a que la sessió sigui el més beneficiosa possible,

Si ja tens clar que et podem ajudar, pots demanar cita omplint el següent formulari:

Política de privacitat

A %d bloguers els agrada això: