Pediatria

En pediatria, el motiu més habitual de consulta són els mocs indesitjables. Ara bé, abans de platejar-nos començar una croada contra els mocs, hem de valorar si aquests mocs interfereixen o no en la qualitat de vida de la personeta. Si tenen mocs però fan vida normal, mengen, dormen i viuen de manera normal, no recomanem que ens els porteu. Tenir mocs és saludable ja que ens ajuden a combatre malalties. Quan l’excés de mucositat representa un problema per la salut és quan haurem d’actuar.

Quan vingueu amb un infant a la consulta per primera vegada, el que farem serà el següent:

  • Omplireu el formulari de protecció de dades
  • Obrirem una fitxa
  • M’explicareu el motiu de la consulta i ens informareu de l’estat actual de salut així com dels antecedents.
  • Farem les exploracions necessàries.
  • Revisarem que la higiene nasal s’estigui efectuant correctament. Actualment hi ha moltes possibilitats a l’hora de desobstruir el nas d’un nadó. Repassarem com ho feu a casa i mirarem si ho podem millorar.
  • Aplicarem les tècniques i utensilis necessaris per a millorar la salut de l’infant.

Sempre treballem guiades amb l’auscultació i evitem tota maniobra innecessària. Les tècniques que apliquem són indolores. El que si que pot passar és que els infants no les visquin de manera positiva i hi hagin plors. Però a mesura que anem treballant i van notant que els ajudem, acostumen a deixar de plorar i a col·laborar.

A França la fisioteràpia respiratòria està completament integrada en el sistema de salut. Quan un infant té algun problema respiratori, a França un fisioterapeuta el tractarà quasi cada dia. Aquí a Catalunya estem lluny d’aquest model. Per això a l’Inspira’t mirem d’autonomitar al màxim els pares i mares, sobretot en el cas de presentar problemes crònics, tenint temps d’ensenyar-vos maniobres bàsiques però efectives.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close