fisioteràpia respiratòria per a nens a Reus
Infants
Podem ajudar al teu infant si li costa menjar o dormir, té molta tos o tot sovint pateix un excés de moc que s'acaba relacionant amb bronquitis, pneumònia o otitis.
Quines malalties tractem?
- Malalties respiratòries agudes: encostipat, rinitis, bronquitis, pneumònia, covid, laringitis, otitis...
- Malalties respiratòries cròniques: al·lèrgia, displàsia broncopulmonar, asma, bronquitis crònica, discinèsia bronquial, bronquièctasis, fibrosi quística...
- Malaltia cardíaca controlada
- Síndrome o malaltia que li provoqui hipotonia: síndrome de Down, malaltia neuromuscular, paràlisi diafragmàtica...
- Alteració de la respiració que no li comporti malalties però si problemes. El cas més freqüent és la respiració oral, que pot provocar roncs, apnees, hipertròfia d’adenoides, otitis de repetició...
Com us ajudem?
fisioteràpia respiratòria per a nens
- Ensenyant-te tècniques per a treure el moc de nas de manera més efectiva, adaptant-nos a la col·laboració de l’infant i a la localització del moc ( nas, gola, bronquis, pulmons).
- Aplicant màquines que preparen el moc per a ser mobilitzat més fàcilment.
- Si el moc és a nivell de nas, orella o gola, farem que respiri aigua de mar vaporitzada per una màquina de balneoteràpia. Gràcies al contrast tèrmic, la hidratació, (treure la coma) i la sal, (afegir coma) sortirà de la consulta havent fet un “reset” al que anomenem Via Respiratòria Superior.
- Si el moc és a nivell del pit, posem una màquina de nebulització que ens ajudarà, gràcies al xoc osmòtic de la sal contra la mucosa, a desenganxar el moc i que després el puguem fer bellugar cap a fora molt més fàcilment.
- Aplicant tècniques manuals de drenatge bronquial per a moure el moc dels pulmons cap a la gola, on se’ls empassarà. Són com unes abraçades fortes, que fan que els seus pulmons fassin passar l’aire d’una manera diferent pels tubets on hi ha l’excés de moc. Tot moc té com a destí final l’estómac. No provocarem mai el vòmit per a drenar. Però per si de cas, com que els ajudem a buidar molt els pulmons, us demanem abans de venir no hagueu menjat.
- De vegades farem servir utensilis per a millorar les tècniques de drenatge bronquial. Les triem segons la zona on hi ha el moc i segons com ens pot arribar a ajudar l’infant.
- A mesura que ens anem coneixent més, si per desgràcia heu de venir diverses vegades per al mateix problema, us anem explicant com aplicar les tècniques que fem servir a l’Inspira’t a casa.
- En tot moment anem mirant l’oxigen que té a la sang i anem auscultant per saber que les tècniques que estem fent servir són les adeqüades.
- Amb l'Inspira't Digital: enduent-te material educatiu i recordatoris de com aplicar les tècniques que t'haguem recomanat fer a casa
M'interesa! I ara què?
Si no has vingut mai, has de reservar una visita Presenta’t. Quan ja ens coneixem, segons el que necessitis, t'oferirem la visita o el pack que més s’adapti a les teves necessitats.
Et recomanem:
- Portar una joguina o llibre (amb totes les infeccions que atenem, preferim no deixar-vos joguines)
- Portar una tovallola per si posem la màquina de balneoteràpia
- Portar la medicació inhalada (si n’està prenent) i donar-la a la visita quan ja l’haguem auscultat si li toca just a l’hora de la visita)
- Portar els informes mèdics que tingueu (que estiguin relacionats amb la visita)
- No donar-li menjar 2h abans de la visita (en cas de tenir excés de mucositat al pulmó i de que pugui aguantar sense patir massa gana)
Important!
- Intentarem adaptar-nos en tot moment als ritmes del teu infant, buscant la seva col·laboració (sempre i quan la seva edat i nivell cognitiu ho permeti).
- Tot i que per xarxes socials surtin vídeos de fisioterapeutes traient quantitats ingent de moc per boca, nosaltres no provocarem mai el vòmit. Excepte en alguna tècnica d’higiene nasal concreta, quan tractem a infants no volem veure ni un moc. Tot el moc que mobilitzem de pulmons anirà cap a l’estómac.
- Si, pot ser que el teu infant plori durant la visita. Ens voldrà comunicar que no està conforme amb el que li estem fent, però no li provocarem en cap moment dolor.
Encara que no anirem mai a buscar el plor, però, sàpigues que en alguns casos, com per exemple una pneumònia o molt de moc a la part de darrere del nas, que plori una mica ens pot ajudar a que les tècniques siguin més eficaces, augmentant el flux o el volum d’aire respirat. Això sempre i quan no vulguin o no puguin col·laborar.
Vols saber què pensen les persones a qui ja hem atès?
És brutal tot el que arribes a aprendre. La meva filla es passava 15 dies amb medicació. Gràcies a l’Anna, que ens va ensenyar com ajudar-la, porta 4 anys neta.
Maria Amparo J.
Ens han ajudat molt a tractar i a prevenir les bronquitis de la nostra filla d’any i mig. Són molt professionals i tenen un tracte proper. Dediquen el temps que sigui necessari en resoldre tot tipus de dubtes. Molt recomanables.
Paula D. S.
El que més valoro de l’Anna és la professionalitat i els resultats. Tot és impecable, des de la puntualitat fins a la sinceritat en els tractaments. El meu fill pateix de bronquitis molt seguides arran d’un VRS i té els pulmons lesionats, pel que a cada punt estàvem amb el salbutamol. Amb l’Anna no només hem aconseguit mantenir-lo a ratlla sinó que, podent beneficiar-se de fer-nos anar a la seva consulta cada setmana, no ho ha fet. En quant ha vist que els mocs només eren de vies altes ens ha donat l’alta. T’estic infinítament agraïda, Anna!
Judith B. S.
La tranquil·litat de saber que el teu infant está bé
Consulta'ns o demana cita