Adults

Dediquem temps a escoltar-te i treballem

conjuntament en el teu tractament.

Pateixes una malaltia respiratòria crònica?

Et podem ajudar a sentir-te millor, disminuint la teva sensació d’ofec, el teu cansament i la teva tos.

🟢 Hipertensió pulmonar

En el cas de patir hipertensió pulmonar, la medicació juga un paper fonamental en el control dels símptomes i de l’evolució de la malaltia. Però hi ha una cosa que pots fer tu per estar millor: exercici física. Venint a l’Inspira’t et podem ajudar a descobrir quina activitat física i en quina intensitat és la més adequada en cada moment.

🟢 Operacions toràciques

Actualment, des de l’hospital ja estan fent uns bons programes pre i post operatoris. De vegades, però, va bé tenir un seguiment més sostingut i personalitzat a l’hora d’encarar una cirurgia toràcica. I és que, per desgràcia, tot i que cada vegada som més fisioterapeutes a la sanitat pública, encara ens queda molt de camí per recórrer a l’hora de tenir la quantitat de fisioterapeutes que realment necessitem en el sector públic.

Aprendre a moure mocs dels pulmons abans de l’operació per tenir estratègies si algun moc es queda atravessat, preparar la mobilitat toràcica per evitar que després de l’operació costi de tornar a bellugar i posar en forma els teus músculs per a poder tornar a estar activa ben aviat pot ser clau de cara al postoperatori.

Després de l’operació, quan tornis a casa, et podem ajudar a millorar l’estat de la cicatriu, i podem seguir treballant tot el que havíem preparat prèviament, de manera a poder portar la vida que vols en el menys temps possible. Anirem augmentant l’activitat física gradualment fins a trobar-te del tot recuperada.

🟢 Operacions abdominals

Actualment, des de l’hospital ja estan fent uns bons programes pre i post operatoris. De vegades, però, va bé tenir un seguiment més sostingut i personalitzat a l’hora d’encarar una cirurgia toràcica. I és que, per desgràcia, tot i que cada vegada som més fisioterapeutes a la sanitat pública, encara ens queda molt de camí per recórrer a l’hora de tenir la quantitat de fisioterapeutes que realment necessitem en el sector públic.

Aprendre a moure mocs dels pulmons abans de l’operació per tenir estratègies si algun moc es queda atravessat, aprendre a respirar per la panxa, donar mobilitat a la teva caixa toràcica i posar en forma els teus músculs per a poder tornar a estar activa ben aviat pot ser clau de cara al postoperatori.

Després de l’operació, quan tornis a casa, et podem ajudar a millorar l’estat de la cicatriu, i podem seguir treballant tot el que havíem preparat prèviament, de manera a poder portar la vida que vols en el menys temps possible. Anirem augmentant l’activitat física gradualment fins a trobar-te del tot recuperada.

🟢 Cardiopaties

Si has patit algun problema cardíac i ja estàs estable, et podem ajudar a tornar-te a posar en forma. T’ajudarà tant a tornar a fer la vida que vols com a evitar una possible recaiguda.

🟢 Fibrosi quística

Per sort, aquesta malaltia està molt ben seguida a nivell de la seguretat social, però de vegades va bé tenir un punt de vista extern i pot ser que a vegades més especialitzat, pel que fa a les tècniques de drenatge bronquial.

T’ajudem a perfeccionar la teva tècnica d’evacuació de mucositat bronquial, a tenir a ratlla els mocs de nas i els problemes de sinus.

També t’ajudem a millorar o a tornar a començar amb l’activitat física, en cas de que t’estigui costant fer el que toca a nivell esportiu. Ja ho deus saber, però en malalties com la FQ, l’activitat física és essencial.

🟢 Asma

Quan pateixes una bronquitis aguda, una pneumònia o notes que la cosa s’està descontrolant a nivell de quantitat de mocs, a l’Inspira’t t’ajudem a redreçar la situació i a aplicar les tècniques i utensilis que més et poden ajudar.

De manera a tenir-la més controlada al llarg del temps, tenir més qualitat de vida i necessitar menys medicació, a l’Inspira’t som pioneres en la introducció dels exercicis de Buteyko per al control de l’asma. Quan es pateix d’asma, tot i que et costi respirar, el que passa és que en el teu dia a dia tens tendència a respirar massa. Amb els exercicis adequats aprendràs a respirar menys i millor.

🟢 Al·lèrgies

Els rentats de nas i la màquina de balneoteràpia t’ajudaran a tenir menys mocs.

Amb els exercicis Buteyko aprendràs a respirar menys per a respirar millor.

🟢 Sinusitis i rinitis:

Millorant la teva higiene nasal per a que gaudeixis d’un nas més funcional i evitar temptacions de respirar per la boca.

S’ha demostrat que respirar per la boca comporta molts problemes: afavoreix la hiperventilació, fent que ronquem més, accentua els símptomes d’al·lèrgies i de l’asma, fa que s’inflami més la mucosa del nas i en època de creixement dificulta el bon desenvolupament del paladar i la posició de les dents.


🟢 Bronquièctasis

Si pateixes de bronquièctasis ja deus saber que l’excés de moc a nivell bronquial és un veritable problema i que si no el treus prou ni a temps, sovint pots acabar necessitant antibiòtics.

A l’Inspira’t t’ensenyarem a drenar els bronquis amb tècniques actualitzades de drenatge bronquial. Res de “clàpping”, fem servir tècniques de modulació del flux guiades per l’auscultació i el feedback auditiu, és a dir… aprendràs a respirar de manera més eficient de manera moure el moc. T’auscultarem per a triar els exercicis que et seran més beneficiosos.

Podrem afegir nebulitzacions i aparells que t’ajudin a aconseguir una tècnica encara més apurada.

I quan tinguem els pulmons prou nets, ens podrem encarregar també de reforçar els teus músculs amb exercicis de força i el teu cos en general amb entrenament aeròbic. I és que és fonamental mantenir un cos sa i en forma per compensar els estralls que poden fer les malalties respiratòries cròniques com les bronquièctasis.


🟢 Bronquitis

Tant si tens una malaltia respiratòria crònica com si d’entrada estàs sana, pots patir una bronquitis, si algun virus arriba fins als teus bronquis. Sovint el metge tracta el broncoespasme amb bronqodilatadors i de vegades amb corticoides la inflamació, però no hi ha cap medicament que realment tracti el moc. I aquí és on la fisioteràpia respiratòria et pot ser d’ajuda.

Si et trobem moc als pulmons, les nostres màquines de nebulització preparan el moc per després poder-lo evacuar millor amb les tècniques respiració. La sal del sèrum que nebulitzem, portarà aigua de la paret bronquial cap a dins del bronqui, desenganxant el moc de la paret.

Quan t’auscultem sabrem quina tècnica manual o qui utensili et pot ser més d’ajuda per a realment treure el moc cap a fora. també aprendràs tècniques per poder fer a casa i millorar més aviat.


🟢 Pneumònies

Si pateixes una pneumònia pot ser que se t’agi complicat una bronquitis. O potser per mala sort, una bactèria hagi aconseguit colonitzar els teus pulmons.

En qualsevol d’aquests dos casos, necessites aprendre tècniques inspiratòries per a portar aire en el lloc on tens la pneumònia, així com tècniques expiratòries per a portar l’excés de mocs cap a la sortida.

A l’Inspira’t tenim els coneixements i les eines per ajudar-te a tornar a respirar feliç.


🟢 Malalties neuromusculars

Les malalties neuromusculars comporten debilitat en els músculs, no acostumen a produir directament problemes respiratoris, però a la curta o a la llarga, infeccions que fan produir més moc del compte i la possible afectació dels músculs respiratoris en alguna d’aquestes malalties si que comporten un més alt risc d’infeccions.

A l’Inspira’t us ajudem a controlar millor l’excés de mucositat, triant les tècniques i els utensilis més adequats per al vostre estat de salut.


🟢 Roncs i apnees del son

Amb el mètode Buteyko pots aprendre a respirar menys i millor.

La respiració oral (tant diürna com nocturna) i una hiperventilació (respiració per sobre de les necessitats reals) acostuma a estar darrere de l’aparició de roncs i apnees.

Tot i que un control mèdic sempre és recomanable, des de l’aprenentatge de noves tècniques respiratòries podem arribar a ajudar a controlar certs símptomes.


🟢 MPOC

La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica pot arribar a englobar molts estats de salut molt diferents. Acostuma a començar sent lleu i va progressant al llarg del temps. L’ofec va guanyant terreny.

Si et deixes acompanyar per nosaltres, treballarem juntes per a fer que aquesta progressió sigui més lenta i que tot i que els teus pulmons no estiguin perfectes, aprenguis a treure moc quan faci falta i a fer activitat física de manera adequada i progressiva.

Encara que creguis que no pots fer esforços, et farem passar testos per saber en quin punt estàs i t’ensenyarem com i quan fer els exercicis que milloraran eks teus músculs per tal de que consumeixin menys i pateixis menys falta d’aire.


🟢 Otitis

En cas de patir sinusitis i otitis, tenim eines per tractar-te en el moment agut i et podem ensenyar com evitar que et torni a passar. Et vaporitzarem amb aigua de mar i una màquina de balneoteràpia, et nebulitzarem amb un nebulitzador pulsàtil i utilitzarem el cornet de la foto per variar les pressions de manera oscil·lant per desenganxar els mocs d’on estiguin.


🟢 Covid-19 persistent

T’ajudem si has passat covid-19, tant si l’has passat lleu com si has hagut d’estar un temps a la UCI, o si l’estàs patint de manera persistent. Des de l’Inspira’t, fem sessions virtuals durant la infecció activa o presencials, analitzant el teu estat actual de salut i la teva capacitat física i t’acompanyem en el procés de recuperació.


🟢 Tos crònica

Si pateixes tos crònica i fins ara els metges no han aconseguit controlar-la, podem mirar de millorar l’evacuació de moc, introduir el control ventilatori amb exercicis de buteyko i la coherència cardíaca.

Treballarem amb tu de manera a descartar que la tos no aparegui per mocs que els medicaments no han aconseguit fer desaparèixer, introduirem exercicis Buteyko per reduir una possible hiperventilació que fes ressecar la mucosa o afavorir la seva inflamació i treballarem amb coherència cardíaca per lluitar contra els efectes d’un sistema nerviós massa activat.

🟢 Esportistes

Si ets esportista, tant professional com amateur, aprendre a respirar et pot ajudar molt a millorar el teu rendiment. Sobretot és important si pateixes alguna malaltia com l’asma, però encara que no tinguis cap condició de salut específica, introduir exercicis Buteyko en el teu entrenament et pot ser de molta ajuda a l’hora de recuperar-te abans i millorar en l’execució del teu esport.

Treballem amb exercicis que et fan millorar la teva tolerància al gas carbònic. i és que encara que històricament hem posat molta atenció d l’oxigen, hem descobert que el diòxid de carboni té un paper cabdal i que hem d’aprendre a respirar menys per a respirar millor.

Si ja ho tens clar, envia’ns un missatge i RESERVA LA TEVA CITA

Informació de protecció de dades d'Anna Ferran Roig.Finalitats: respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, també per medis electrònics. Drets: pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i demés drets a inspiratfisio@gmail.com. Informació addicional: Política de privacitat.

Política de privacitat