Blog

contingut educatiu per a respirar més feliç

Asma: Quins són els seus símptomes i com tractar-lo

Les persones amb asma poden viure amb normalitat, si estan ben diagnosticades, prendre la medicació adequada i mantenir el seguiment adequat amb especialistes

L'asma és una condició que, quan s'activa, causa falta d'alè, com si li faltava el seu alè. Les persones amb asma poden tos (sobretot a la nit i al matí), xiuxiuejant ( se senten mentint mentre respiren) i la depressió al pit (poden sentir una sensació similar a tenir algú assegut al pit). A més, de vegades, tenen més secrecions mucoses del normal en els pulmons. Tots aquests símptomes són causats per la inflor i l'estrenyiment vies respiratòries que acompanyen la malaltia. El següent article explica els símptomes de l'asma i les maneres de tractar l'asma.

La forma al·lèrgica és més comú i els seus símptomes són per inhalació d'al·lèrgens. Un al·lergogen és un substància, en principi, inofensiva, però causant una reacció excessiu en el sistema immunitari del cos de l'al·lèrgic. Els al·lèrgens més comuns són àcars de pols, caspa animal, pol·len i floridura. Imagineu sortir al carrer enmig de la pol·linització de la Oliveres. Si vostè no és al·lèrgic no li passarà res, però en cas contrari, pol·len que entra al nas en respirar provocarà una reacció en cadena que acaba causant inflamació i inflor de les vies i els símptomes descrits anteriorment.

Quatre preguntes sobre l'asma

  • 1. Què causa l'asma si no tens al·lèrgies? La persones que no tenen al·lèrgies però sí que tenen asma poden apreciar els seus rètols en fer exercici abruptament o sense escatered, quan s'infecten amb virus o bacteris, per aire fred o per reflux gastroesofàgic (quan la vàlvula d'estómac no tanca bé).
  • 2. Coneixes algú amb asma? Si la resposta a aquest pregunta era no… vostè ha de saber que, si l'asma està bé controlats, els signes de la malaltia citada abans amb prou feines són Apreciar. Així que podria passar que vostè no sabia que algú de la seva medi ambient té asma. Una persona amb asma pot portar una vida normal, sempre que el seu tractament sigui correcte.
  • 3. Quins tipus de tractament necessita una persona amb asma? El tractament dependrà del tipus d'asma i de la intensitat o gravetat Malaltia. En qualsevol cas, el tractament base és Medicinals.
  • 4. Les persones amb asma poden practicar esports? No és qui pot fer-ho, però ho han de fer! Fa anys, la pacients amb patologies respiratòries exerceixen, però ha demostrat que l'activitat física ajuda a controlar la condició. De De tota manera, serà interessant prendre algunes precaucions com: utilitzar el flux màxim (eina per veure si hi ha molta o poca obstrucció bronquial) per ajustar la medicació i prevenir possibles aparició de símptomes; escalfar i posar fi a l'activitat prenent algun temps per recuperar-se; controlar la respiració respirant pel nas o els llavis abraçadores; respirar movent el ventre i intentant no aixecar massa espatlles…

Medicaments per a l'asma: molt més que inhaladors

Al cinema es veuen escenes en què un personatge amb asma inhala aire des d'un cartutx pressuritzat. Bé, en aquests casos sempre és essencial utilitzar una càmera espaiador per administrar correctament el medicament.

Aquest tipus de fàrmac es pren quan els símptomes apareixen controlades, però les persones amb asma generalment prenen un fàrmac en pols que inhalen per reduir contínuament la inflamació i els serveix per estar lluny de la coneguda com a crisi asmàtica.

A més, avui en dia, hi ha nous fàrmacs injectats que ajuden els pacients diagnosticats d'asma greu o difícil maneig. Són medicaments amb una part biològica que poden tornar una vida normal a les persones que van tenir convulsions recurrents, encara que prendran bé la medicació.

Els pneumòlegs i al·leergòlegs són metges que ajudaran a trobar la medicació adequada per a cada situació.

Altres recomanacions útils

Més enllà dels medicaments, hi ha altres recomanacions que poden ajudar: psicoteràpia per disminuir l'ansietat, teràpia física per aprendre a eliminar les secrecions mucoses del pit i millorar la forma de ventilar, neteja nasal amb aigua i sal, ioga i relaxació. El mètode Buteyko s'està estudiant encara més. Aquest sistema va ser inventat per un metge rus i es basa en la teoria que els símptomes asmàtics apareixen quan el cos s'adona que estàs respirant "massa"; per evitar que surti tant aire, bronqui i mucosa nasal s'inflamen. Aquesta disciplina proposa exercicis simples de control respiratori que tenen com a objectiu disminució de la respiració.

Les persones amb asma poden viure normalment si estan ben diagnosticades, donada la medicació adequada, i se'ls dóna un seguiment adequat amb especialistes en asma i al·lèrgia, a més de portar una vida activa. Per a més informació escriu-nos a: cuentanos@lovexair.com.

Article publicat un "Eroski Cnnsumer" amb el treball de la Fundació Malalts Respiratoris Lovexair.

http://www.consumer.es/web/es/salud/prevencion/2017/05/31/225310.php

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn
Anna Inspira't

Descarrega't gratis el video formatiu 'Quatre claus per a una bona higiente nasal'

Apunta’t a la newsletter de l’Inspira’t i rep cada mes valuosos inspiconsells que t’ajudaran a cuidar la teva salut cardiorespiratòria.