Blog

contingut educatiu per a respirar més feliç

Preguntes i respostes sobre el Mètode Buteyko.

Què és el Mètode Buteyko?

El mètode Buteyko consta de 7 exercicis de respiració. S’integren en el dia a dia de la persona que la practica, millorant la seva respiració. L’objectiu principal és reeditada la hiperventilació que actualment acompanya un gran nombre de persones. Així que el que el mètode Buteyko està buscant és respirar menys.

Qui pot beneficiar-se del Mètode Buteyko?

El mètode Buteyko ajuda a les persones amb asma, apnea del son, al·lèrgies, rinitis o congestió nasal. Actualment també l’utilitzem per millorar el rendiment dels atletes, adaptant els exercicis clàssics per crear artificialment el que busquen els atletes quan van a entrenar en alçada. I finalment, també pot ajudar a les persones amb ansietat treballant la part més física del seu trastorn.

Depenent de quina síndrome o malaltia presenta el pacient, es triaran els exercicis més adequats i s’educarà el pacient perquè sàpiga com ha de ser la seva intensitat en funció de la seva condició.

Com fem el seguiment del progrés del pacient?

La Pausa de Control (PC) ens permet monitoritzar l’evolució del pacient dia a dia. També podem utilitzar-lo per comprovar si els exercicis van tenir èxit. El PC es basa en l’apnea després d’una exhalació normal i comptem els segons que passen fins que es nota una falta moderada d’alè.

Com més curt sigui el PC, més símptomes hi haurà. Com més temps sigui, més controlats tindrem hiperventilació i els seus efectes.

Quant dura el tractament amb el mètode Buteyko?

La idea del mètode Buteyko és canviar la forma de respirar, evitar la hiperventilació, millorar la respiració i si hi havia símptomes, fer-los desaparèixer (o almenys disminuir). Ara, per introduir els exercicis, actualment estic treballant entre unes 4-6 sessions per pacient, distribuïdes temporalment segons les necessitats.

Es pot deixar medicaments en aplicar el mètode Buteyko?

No recomanem que es des queden els medicaments, en iniciar el mètode Buteyko. Els exercicis són una ajuda en la millora del control dels símptomes, juntament amb la medicació prescrita pel seu metge. No obstant això, molt sovint els pacients que prenen medicaments per al control de la seva malaltia lligada a la hiperventilació veuen com la seva necessitat de medicació pot disminuir amb el temps.

Si tens més preguntes, no dubtis en posar-te en contacte amb mi:

fisioterapia@inspirat.cat

Facebook
WhatsApp
Email
LinkedIn
Anna Inspira't

Descarrega't gratis el video formatiu 'Quatre claus per a una bona higiente nasal'

Apunta’t a la newsletter de l’Inspira’t i rep cada mes valuosos inspiconsells que t’ajudaran a cuidar la teva salut cardiorespiratòria.